May

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sungu Belediyesi ve  Belde de yaşayan hayırseverlerin yardımıyla okulunuzun dış cephesi yenilenmiş ve boyanmış, okulun etrafına 500 metre ihata duvarı örülmüş, çevre düzenlemesi yapılmış okulumuz modern bir görünüme kavuşmuştur.Okulumuz ve öğrencilerimiz için yıllardır büyük bir problem teşkil eden çevre ile etkileşimde ve güvenlik konusunda çeşitli problemlere sebep olan sorun çözüme kavuştu. Beldemize ve okulumuza hayırlı olmasını temenni ediyoruz

May

Öğrencilere belirli aralıklarla okul bazında yüz yüze yapılan deneme sonucu, sınav analizleri yapılarak eksik veya yetersiz konuların geri dönüşümleri sağlandı.

May

Öğrencilerimizle Sungu Hacı Selahattin Aykan camiinde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

May

En sevilen karakterin yerine kendilerini koyarak hem kitabın içinde olundu hem de empati sağlandı. Kısa canlandırmalarla karakter bulma, cümlelerin kim tarafından söylediği gibi oyunlarla kitap hem okundu hem de yaşandı.En sevilen karakterin yerine kendilerini koyarak hem kitabın içinde olundu hem de empati sağlandı.

May

Okulumuzda Öğrencilerin toplumsal sorunlara duyarlı, sorun çözen, çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla Bir fidan Bin gelecek etkinliği düzenlendi.

May

İngilizce öğretmenimiz Ahmet KORKUTATA tarafından okul koridorlarına İngilizce özgün sözler yazıldı.

May

Türkçe öğretmenimiz Emin GÜNEŞ tarafından  okulumuz öğretmenlerine "Öğretmenlik mesleğinin etik ilkeleri, itibarı ve temel değerleri (sevgi, şefkat, merhamet, saygı, heyecan, azim, kararlılık, sabır, sebat, fedakârlık...)." konusunda seminer verildi.

Nis

Teknoloji okuryazarlığı,dijital beceriler, Web araçları ve e içeriklerin etkin kullanımı konusunda öğrenciler bilgilendirildi.

Nis

5.sınıflar çevre ve insan konulu sosyal etkinliğimizde çalışmalar yapıldı ve panolara asılıp diğer öğrencilerimizinde  çevre konusunda duyarlı olması sağlandı. Bununla birlikte Akran eğitimi konusunda masa tenisi turnuvasında 3.olan öğrencilerimiz akranlarına masa tenisinin kurallarını anlatıp öğrenmelerine yardımcı oldular.

Mrt

8.sınf öğrencilerimizi zorlu LGS sürecinde hem motive etmek hemde bilgilendirmek amacıyla ilimizdeki Muş Fen Lisesi, Muş Anadolu Lisesi, Muş Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Davut Karaçam Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Muş Güzel Sanatlar Lisesi, Muş Spor Lisesine geziler düzenlendi. Bu gezi neticesinde öğrencilerimiz, tercih süreci öncesinde bilgilendiklerini, gezinin çok faydalı olduğunu belirttiler.

Mrt

Okulumuz öğretmenleri Tuba ÇİL ve Volkan ATAŞ  koordinatörlüğünde 18 Mart Çanakkale Şehitleri anma töreni düzenlendi. Etkinlikte müzik öğretmenimiz Mükerrem UZUN önderliğinde okul koromuz Çanakkale türküsü ve Hey Onbeşli türkülerini seslendirdi. Buna ek olarak 6/B  sınıfı Öğrencimiz Yusuf SAYILGAN tarafından tetiği çeken parmak adlı piyes canlandırıldı. Türkçe öğretmenimiz Emin GÜNEŞ'in desteğiyle Yunus OĞUZ, Rabia OĞUZ, Şevval AYKAN ve Reyhan AYKAN çanakkale konulu şiirlerini seslendirdiler.

Mrt

Bu sene okulumuzda başlatmış olduğumuz sportif etkinlikler çalışmalarımızın neticesinde il bazında okullar arası turnuvalara katılım sağladık. Okulumuz öğrencileri 3 farklı branşta okulumuza 6 kupa kazandırarak büyük bir başarı gösterdiler.

Bu başarıda emek gösteren öğrencilerimizi,velilerimizi, Beden eğitimi Öğretmenimiz İlkan ATMACA , Yusuf Emre GÜZEL ve tüm desteklerinden dolayı okul müdürümüz Yunus AYKUT'a teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Meryem OĞUZ ve Rabia OĞUZ Katılmış oldukları Masa Tenisi turnuvasında il birincisi olarak büyük bir başarı elde etti.

Mrt

Okulumuz öğrencileri okul olarak ilk kez katılmış olduğumuz basketbol turnuvasında final oynayarak büyük bir başarı elde etti.