Tarihçe

Okulumuz 1955 yılında Sungu Köyü İlkokulu adıyla şimdiki Sungu Aykanlar Cami yerinde tek katlı taş bina şeklinde kurulmuştur. 1975 yılında ortaokul açılarak ilkokul ve ortaokul aynı mevkide eğitim öğretim devam etmiştir. 1981 yılında bugünkü yerinde 16 derslikli betonarme üç katlı  bir bina yapılmış ve okul buraya taşınmıştır.1997 yılında okulumuz ismi Sungu İlköğretim Okulu adını alarak 8. yıllık kesintisiz eğitim-öğretim 2017 ılına kadar devam etmiştir. 2017 yılında okulumuz Sungu Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu adını alarak imam hatip ortaokuluna dönüştürülmüş, bünyesinde ilkokul ve ortaokul aynı şekilde devam etmiştir. 2023 yılında 16 derslikli bina deprem dönüşümü kapsamında yıkılmış olup betonarme ve modern 12 derslikli yeni okul yapılmıştır.

Okulumuz tarihi bir asra dayanan Cumhuriyet tarihinde gerçekleşen eğitim devrimlerini bünyesinde barındırarak geçmişten geleceğe sağlam adımlarla ilerlemeketedir. İsim ve politika değişikliklerini kurumsal bünyesinde eriterek Muş ilinin seçkin okulları arasında yer almaktadır. Okulumuz LGS ortalamaları ile 2023 yılında Muş ilinin ilk 4 okulu arasında yer almaktadır. Kültürel ve sportif başarıları il genelinde birincilikleri ile adından sık sık söz ettirmiştir.

Yayın: 23.04.2024 - Güncelleme: 26.04.2024 10:43 - Görüntülenme: 9